Monday, September 24, 2012

homesick

bila aku dah plan nak balik rumah tiba2 plan terpaksa cancel...
bila aku kena pilih jadi assistant director tiba2 aku jadi awkward dgn director
bila aku dah minum air banyak2 tiba2 ada ulcer dlm mulut
bila aku dah lama takde crush tiba2 aku crush kat dia plak
bila aku dah settle daftar subjek tiba2 kena tukar program dan kena daftar subjek lagi
bila aku call mak nak minta permission tiba2 mak baik sangat dan bagi green light
bila aku minta hadiah konvo dgn along tiba2 dia sangat bermurah hati nak bagi phone baru
bila aku tengah banyak kerja tiba2 terasa rindu dgn baby
bila aku rasa nak demam tiba2 aku teringat atok kat rumah

sampai bila2 pun aku akan homesick...

Tuesday, September 18, 2012

suka atau tak

hi..assalammualaikum...

hmmm everything goes wrong actually...tak semua yg kita nak kita akan dapat kan..tapi kita sepatutnya cuba untuk dapatkan apa yg kita nak..

cuba lah faham...tak semua orang perfect. before u want someone perfect with everything, u must make sure that ur already perfect for him/her..never let people down with themselves...and most importantly never judge people with what they had done before or their pass...

most importantly is, kita boleh suka kat someone tapi kita kene get ready with everything that will happen sooner or later...

Friday, August 31, 2012

tak sedia untuk semua ni

before its too late..HAPPY INDEPENDENCE DAY to all MALAYSIANS!!!
mcm tak syok je cakap english kan..okey la...
SELAMAT HARI MERDEKA MALAYSIA!!!

hari ini kira hari last aku kat rumah..bukannye nak pindah or apa..aku start sambung degree hari ahad.so lepas ni kurang la balik rumah sebab nye aku sambung degree kat UTM SKUDAI..hmm jauhnyeeeeeee nun di sana..

nak kata dah ready nak pergi pun tak jgak..tak tahu lah nak ckp mcm mana..macam2 aku fikir sebenarnya. bukannya apa, kena ready mental & fizikal nak sambung degree ni. kalau dulu diploma, boleh la nak main2 lagi. boleh lengah2 lagi nak buat kerja, tak pergi kelas dsb. banyak benda aku fikir utk degree ni. 
aku dah sedia ke nak jauh dgn family *yg ni mungkin aku tak kisah sgt
aku dah sedia ke untuk jumpa kwn2 aku *yg ni mungkin aku tak kisah jugak sbb rindu nak jumpa dorang semua
aku dah sedia ke nak start kelas, studio dsb *ni mmg aku risau sbb kat sana nanti aku akan jumpa org baru. org yg tak tahu perangai mcm mana. kalau boleh aku nak sama kelas dgn semua Fanarchtic lagi.
aku dah sedia ke untuk design dgn idea baru *ni aku amat2 risau sbb dah lama tak men'design'. aku takut kalau aku masih blur mcm dulu. aku ni lmbt pikap sikit. al maklum la time dlm kelas main2. lagi pun time kerja dulu aku tak belajar design, most of my works is about building services.
aku dah sedia ke 
aku dah sedia ke nak faced someone *yg ni aku tak tahu la. mmg benda yg lepas tu biar lepas jgn fikir2 lg. mmg aku dah maafkan and lupa semuanya. tapi aku rasa aku tak sedia kalau aku dpt workbase sama dgn die. bukan sbb ape, aku kalau boleh mmg tak nak la. aku harap2 aku tak sama workbase atau kelas dgn die. i really hope~
aku dah sedia ke semua ni?? aku tak tahu. aku rasa berat sgt hati nak sambung degree, mungkin sbb dah lama sgt duduk kat rumah. mungkin kerja tu lagi senang sbb setiap hari kita akan pergi ofis, buat kerja, balik rumah, tidur or buat apa2. rutin tu akan diulang selama 5 hari. tapi siyes aku ckp, kerja tu susah, mmg belajar lagi senang sbb kau kene usaha dpt kan ilmu and result bagus utk hepi kan mak ayah kau lepas tu dpt duit dr dorang. hmmm mmg ada pros and cons dua2 ni. tapi buat masa sekarang ni aku memang rasa tak sedia untuk pergi skudai sana. aku rasa takde semangat sangat.

p/s : everyday people will talk anything behind your back, but one day people will admire with what you are doing. just be patient and wait for the right time. 

Friday, August 10, 2012

Dugaan Ramadhan

hi & asslammualaikum..

semalam ade majlis berbuka dgn officemate kat damansara..alhamdulillah first time dapat rasa pengalaman pergi event office buat..no pic taken sbb sampai lambat n terus makan..
hmm semalam pon berlaku lah tragedi..ha tragedi la sgt kan..aku elok je drive ikut line sbb ayah pernah ckp kalau time jem kita kene sentiasa bagi ruang untuk motor2 ni. yelah sekarang ni dorang yg bahaya sbb suka cilok sana sini..

berlakulah cerita apabila..da mcm ayat novel la pulak...tgh jem2 ni boleh plak ade sorg mamat motor ni ntah tak sabar sgt agaknya nak mencilok2 pastu terus langgar kereta aku belah kanan depan (sebelah seat driver).. aku dah hangin da..nasib baek tak puasa kan..haha lol..die boleh senyum lagi..

aku : kereta saya ni mcm mana??
mamat motor : check la tgk.
aku : mcm mana nak cek kan bnyk kete belakang ni,tak kan saya nak keluar pulak!! (time tu dah tinggi suara sikit)
mamat motor : ambik no tepon saya. 019*******
aku : kalau saya call tak dpt macam mana. (suruh baby tulis no plat motor mamat tu)
mamat motor : sekarang takde bateri nanti lepas magrib call..
aku : jgn tak angkat pulak eh,nanti saya cari!!

dalam hati tu sabar jelah,nasib baik baby ikut sekali. so kire mcm ade saksi la kan..
nak cepat2 ni sbb dah azan kan, kesian baby lambat buka puasa..mamat tadi punye pasal la ni!!
lepas abes makan, aku tgk rim kereta aku hilang.pastu ade calar n kemik sikit.

tiba2...cewah...time tu  nak azan,ntah kenapa tiba2 aku rasa sebak n nak nanges..mungkin sbb da last2 ramadhan ni kan..

ok sambung balik..lepas tu mlm mamat tu call..

mamat motor : kereta cmne? tinggal kat mana?
aku : kat selayang area pasar borong.
mamat motor : abes tu pegi damansara buat ape??
aku : eh suke hati la nak pegi buat ape? tak payah la nak sebok2!!
mamat motor : mcm mana kereta??
aku : rim saya tercabut.
mamat motor : ala rim tu rm10 lebih je..
aku : saya nak awak setel kan kat kedai..nanti saya hantar kedai awak bayar je..
mamat motor : tu je?? lain2 takde..
aku : (dengan sedikit beremosi) kereta saya calar,kemik sikit.
mamat motor : ala calar sikit je,tak pe la kot..
aku : (dah nak marah ni,mmg salah time la mamat ni sbb aku tgh pms haha) eh ingat calar tu takde pape ke??!! saya baru je beli kereta ni.. dah buat salah suke hati je nak ckp camtu!! saya nak setel bnde ni esok.
mamat motor : ok.. nanti bgtau
aku : nanti saya call esok awak dtg jela kedai tu..jgn tak angkat tepon plak!!

aku mmg marah sgt!! tp aku tahan lagi sbb bulan puasa kan org ckp jgn marah2..
bila sedar balik, mcm mana aku boleh cakap dgn org tu cmtu. selalunye aku akan ckp, nanti saya setel dgn ayah saya or takpe la.. tapi semalam aku betul2 tegas la kirenye..  its about growth phase maybe untuk menjadi matang sbb bakal 22 ye tahun depan @.@

p/s : period pain teruk sampai tidur kat ofis.. balik rumah je minum tea-mix HERBALIFE terus ok..alhamdulillah..

Have Period Pain Problem??
Ask Me Now
012-6456812

Wednesday, August 8, 2012

bulan berkat

hi and assalamualaikum..
hari ni lupe nak minum tea-mix HERBALIFE time sahur tadi..sekarang ni tgh ade masalah mengantuk yg amat dahsyat sangat..mana tak nye, banyak kali typo sepanjang nk tulis entry utk post ni..

hmm hari ni dah masuk 20 hari kita berpuasa, alhamdulillah n tahniah utk korang yg berjaya puasa penuh mcm i ni..i tak cuti lagi ok..jom la reramai kita pergi ke masjid start malam ni menghabiskan hari2 terakhir bulan ramadhan.mana tahu tahun ni kita dapat jumpa malam lailatul qadar.insyaAllah..

hmm semalam ayah dgn mak balik lmbt sbb dorang pergi kajang. rupenye kawan lama ayah Pak Cik Ali Omar meninggal dunia semalam. mungkin sbb jantung kot ayah ckp. setahu aku dulu Pak Cik Ali mmg ada sakit tp tak sangka dia meniggal bulan ni..

salam takziah untuk family Pak Cik Ali ye yg tinggal kat Taman Rakan, Cheras Kajang. semua ni ade hikmahnya jadi bersabar jela..Allah lebih sayangkan die nak buat mcm mana..

lepas solat isyak tu aku ad fikir,kesian family die kan, raya tahun ni paling sedih untuk dorang. yela siapa tak sedih kalau ketua keluarga kita meniggal kan. kesian jugak dekat wife die, lepas ni kene jaga 7 org anak die..tapi anak die ramai yg boleh tolong mak die..semoga family dorang redha dgn apa yg dah jadi..

ajal maut semua kat tgn Tuhan kita ni terima jela ye dok..semoga bulan baik ni Allah kurangkan kesakitan untuk org2 yg dah meninggal dunia ni..

p/s : aku takde mood nak raya pon,just beli baju raya untuk warna sama satu family. yg lain tu entah la malas nak cari..

Tuesday, August 7, 2012

Herbalife Testimonials















Ask Me How
Contact Me Now
012-6456812

Loss Weight Now Ask Me How







Name:




Email Address:




Phone Number




Occupation




Where do you live?

KL, Selangor

Perlis, Kedah, Penang, Perak

Negeri Sembilan, Melaka, Johor

Pahang, Terengganu, Kelantan

Sabah, Sarawak, Labuan



Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?

Yes

No



Are you interested in any of below?

Lose weight

Gain weight

Improve Health

Improve Energy

Improve Skin

Earn Extra Income



Extra information that can help me to guide you.







This form powered by Freedback